Profesör Dr. Orhan Kural’ın komedyen Cem Yılmaz’a açtığı 10.000 TL’lik manevi tazminat davası görüldü.
İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi Davacı Prof. Dr. Orhan Kural ve her iki tarafın avukatları hazır bulundu. Duruşmada Dr. Orhan Kural şunları söyledi: Sanık tütün endüstrisine, tütün bağımlılığına ve kötü alışkanlıklara kötü örnek olduğunu düşünüyorum. Bu durumdan kendimi savunurken sanık ve diğerleri tarafından çeşitli şekillerde sözlü saldırıya uğradım. Hiçbir şeyim kalmadı” dedi.
Prof. Dr. Orhan Kural, Cem Yılmaz hakkında Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Dilekçeye göre, Cem Yılmaz’ın Mart 2019’da İngiltere’de gösterime giren gösterisi için 18 yaş sınırına atıfta bulunuyordu. Fakat buna rağmen mahkemeden Prof. Dr. Orhan Kural için olumlu bir yanıt çıkmadı.
Mahkeme Kararını Açıkladı
Mahkemeye göre davanın reddine karar verdi. Kararın ardından açıklama yapan Prof. Dr. Orhan Kural, gözyaşlarını tutamadı ve “Şimdi bile buraya gelmenin ne faydası var? Gençlere yardım etmek için yıllardır elimden geleni yapıyorum. Yani gençler sigara içmiyor. Çok üzücü. Güçlü olan her zaman kazanır. Ne yazık ki bu ülkede ünlüler her zaman kazanıyor” dedi.
Ünlü yazar Prof. Dr. Orhan Kural, komedyen Cem Yılmaz’a açtığı davayı kaybedince üzüntüsünü sosyal medyadan yaptığı kritik açıklamalarla dile getirdi.
Orhan Kural, komedyen Cem Yılmaz’a sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları hedef alarak gizlilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. Ancak davayı kaybettikten sonra Orhan Krall, ünlülerin her zaman kazandığını sosyal medyaya taşıdı.
Her zaman ünlülerin zaferlerinden şikayet eden Prof. Dr. Orhan Kural, “Amacım gençleri korumak.”
Ünlülerin kazandığı zaferlerden hep şikayet eden Prof. Dr. Orhan Kural, “Amacım gençleri korumak. Sanık Cem Yılmaz’ın tütün endüstrisi, tütün, bağımlılık ve kötü alışkanlıklara bir örnek olduğunu düşünüyorum. Bu noktayı defalarca vurguladık. Sanık filmlerde ve diğer gösterilerde tütün ürünlerinin kullanılması gençlerimize kötü örnek oluyor. Hiçbir şeyim kalmadı, davayı kabul etmeni istiyorum. Muhalefet kararı verilmesi durumunda, davalı gibi birçok sahne önünde olan bir sanatçı, davalınınkine benzer bir şekilde hareket edebilir. Gençlere kötü örnek olacak” dedi.
Prof. Dr. Orhan Kural, Cem Yılmaz hakkında Asliye Ceza Mahkemesine dilekçe verdi. Dilekçeye göre, Cem Yılmaz’ın Mart 2019’da İngiltere’de gösterime giren gösterisi için 18 yaş sınırına atıfta bulundu. “İngiltere bu kişinin gençler için ne kadar tehlikeli olduğunu bizden önce anladı bravo. Bunu yıllardır anlatmaya çalışıyorum.” dedi.
Prof. Dr. Orhan Kural’ın avukatı İzzet Demir dilekçede, Cem Yılmaz’ın Mart 2019’da Eventim Apollo-Londra’da gösteri düzenlediğini belirterek sanık Yılmaz’ın gösterisi için İngiltere’nin 18 sınırı koyduğunu söyledi. Müvekkilin kararının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Prof. Dr. Orhan Kural, “İngiltere bu adamın gençler için ne kadar tehlikeli olduğunu bizden önce anladı. Bravo. Yıllardır bunu yapıyorum.” dedi. Yılmaz ise sosyal medya hesaplarından, “Orhan Kural, yöntemlerinle seni rahatsız etmek istemem. Ama artık beni tedavi etme vaktin geldi.” dedi.
Cem Yılmaz’ın sosyal medya hesaplarına yaptığı bu açıklama, dilekçede yer alan açıklamaya göre Prof. Dr. Orhan Kural ile alay etti. Bu nedenle mahkeme, Cem Yılmaz’ın tazminat olarak 10 bin lira ödemesini istedi. Davada, Prof. Dr. Orhan Kural ayrıca Cem Yılmaz’ı sosyal medya hesaplarında kendisine ait olduğunu paylaşmakla suçladı. Müvekkili Yılmaz’ın bir takipçisiydi. Prof. Dr. Orhan Kural, Cem Yılmaz’ın attığı tweetle hakkında alay ve hakarete uğradığı belirtti. Böylece kişilik haklarının ihlal edildiği belirtildi.